9 januari 2024

Totalrenovering på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping

Tillsammans med NCC och Sweco är vi nu igång med en totalrenovering av 3 våningar i 2 byggnader på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Vi har tagit fram en systemhandling och en bygghandling och har nu även beställning på att utföra arbetet.

Projektet består av att totalrenovera plan 5-7 i byggnaderna D3 och D4. Vi ska bygga rörinstallationer i lokaler för mottagning och vårdrum men även helt ny infrastruktur för byggnaderna med ny fjärrvärmecentral och ny kylmaskin. Även nya system för medicinska gaser ska installeras.

Projektet drivs i samverkansform där vi och Sweco som underentreprenörer tillsammans med NCC och Region Jönköpings län tar ett helhetsansvar för projektet. Det är högt i tak inom gruppen där alla lyssnar på varandra och samverkar på riktigt.

– Stämningen i projektet är väldigt bra och just att vi fått vara med från början och påverka är det som känns riktigt bra, kommenterar Jan Hallgren, projektchef.

Den största utmaningen beskrivs av Jan är att se till att kunna utföra arbeten utan att störa pågående verksamhet. Alla system måste vara i drift samtidigt som det byggs och kunna betjäna delar av det befintliga sjukhuset utan störningar.

 

Vi tackar NCC och Region Jönköpings län för förtroendet!

Foto: Joakim Kröger, NCC